Porselen İnley Onley Dolgu, Yaprak Porselen ve Kuron Kaplamalar

Porselen İnley Onley Dolgu, Yaprak Porselen ve Kuron Kaplamalar

Porselen Dolgu( İnley-Onley), Kuronlar & Yaprak Porselen(Lamine Porselen Veneer), kırılmış, çatlamış, yıpranmış, fazla dolgu yapılmış veya göze hoş görünmeyen dişleri kozmetik olarak düzeltmenin fazla masraflı olmayan bir yoludur.

Profesyonel diş kliniklerinde, güzel bir gülüş sağlamak adına sadece en üst kalitede ve en gelişmiş porselen materyaller kullanılır.

En başta verilen bir danışma hizmeti sonrası size en uygun tedavi kararlaştırılır.

Porselen Dolgular : İnley & Onleyler

Porselen İnley & Onley, çiğneme esnasında dişi korumak için yerleştirilen porselen bir dolgudur. Laboratuarlarımızda teknisyenlerimiz tarafından dişin içine ve üstüne uyacak şekilde kişiye özel yapılır. İnleyler, doğrudan dolgu yerleştirmeyi destekleyecek yeterli diş yapısının mevcut olmadığı durumlarda kullanılır.

Bu işlem iki randevu süresinde gerçekleştirilir. İlk randevuda diş hazırlanır, izlenimler alınır ve geçici inley yerleştirilir. İkinci randevuda ise kalıcı inley dişe bağlanır.

Porselen Kuron Kaplamalar

Bir porselen kuron, bir dişin eksik kısmının yerine geçmesi için kullanılan kaplama veya restorasyondur.

Bir dişin kuronlamaya ihtiyaç duyduğunu anlamak için çeşitli belirtiler vardır. Bu işlem için kozmetik nedenler olabileceği gibi çoğu zaman diş yapısında eksiklik olmasından dolayı da tercih edilir.  Eğer bir diş kırıldıysa veya aşırı dolgu yapılmışsa oldukça zayıf olabilir ve kolayca kırılabilir. Kuron, yeme esnasında dişe binen sert ısırma baskısından dişi korumak için yerleştirilir.

Biz sadece, gerçekçi sonuçlar veren en son metalsiz alternatifleri kullanıyoruz. Bu porselenler ışığın kuronun arasından geçmesine izin verir ve bu sayede ağzınızdaki doğal dişlerden ayırt edilmez. Kuronun içinde herhangi bir metal çekirdek/core olmamasıyla seramik kuronlu daha eski metallerde görünen gri çizgiler olmamaktadır.

Yaprak Porselen (Laminate Veneer)

Bir yaprak porselen dişin ön kısmını kaplamak için kullanılan ince bir porselen katmanıdır.

Yaprak porselenler, diş minesinin yıpranması, renk bozulması, yontulması veya diş düzeninin bozulması durumlarında kullanılır.

Laminate Veneerler aşırı derecede ince olmalarına rağmen dişe bağlandıklarında çok güçlü bir hale gelir. Altta kalan dişteki istenmeyen lekelerin ve bozulmuş diş renginin görünmesini engeller. Doğal ve güzel bir gülüş yaratır.

İnleyler, kuronlar ve yaprak porselenler dişlerinizin yüksek bir standartla yenilenmesini sağlar. En son ve en modern materyallerin kullanımıyla yeni dişleriniz size istediğiniz doğallığı sunar ve gülüşünüze güven katar.

Benim için en doğru tedavi hangisi?
Cevap, dişinize ve ısırışınıza bağlıdır. İlk danışmada sizin için en uygun tedavi önerilecektir.

Uzun vadeli bakım gerekli mi?

Hayır, fakat diş ve diş eti sağlığınızı koruyarak tedavinizin ömrünü uzatmanız için düzenli aralıklarla ağız sağlığı ve hijyeni kontrolleri yaptırmanızı öneririz.

 

 

 

Yorumlar “Porselen İnley Onley Dolgu, Yaprak Porselen ve Kuron Kaplamalar

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.