Diş Estetiği Öncesi

Diş Estetiği Öncesi

DİŞ ESTETİĞİ UYGULAMA ÖNCESİ

Diş hekimliğinde yüz çevresi özellikle dişler genel sağlığımız için olduğu kadar estetik görünümümüz bakımdan da büyük önem taşır. Sağlıklı bir insanın gülümse anında dişlerinin renkleri ve sıralanışları karşıdaki insanı olumlu yada olumsuz bir şekilde etkiler. Bildiğimiz gibi dişlerimiz çiğneme fonksiyonlarının beraberinde estetik olarak da güzel görünmenizi ve gülmemizi sağlar. Bu görüntü sosyal hayatta iletişim avantajı yaratır. Dişleri kırık, çürük veya eğri olan kişilerin gülerken hatta konuşurken rahatsızlık hissetmesi onların sosyal yaşantıya olması gerektiği kadar girememelerine neden olur. Dişlerin rengi ve dizilişi ile kendine özgüven sağlayan insanlar gerek iş hayatında gerek günlük yaşantılarında daha aktif ve sempatik olurlar. Bu da demek oluyor ki güzel bir diş yapısı insana sindirim sistemi başlangıcında sağlıklı bir çiğneme imkânı vermesinin yanısıra estetik dişgörünümü ile sosyal olarak büyük avantaj sağlamaktadır.

Diş Estetiği Öncesi Diş Hekimi Muayenesi Şart

Diş hekimi estetik tedavi yapmayı planladığı hastayı yakından detaylı bir şekilde incelemelidir. Hastanın ihtiyaçlarını ve hasta için önemli olan konuları dinlemeli ve anlamalıdır. Biyolojik olarak tamamlayacağı eksik diş ihtiyaçlarının yanı sıra hastanın beklentileri doğrultusunda ona estetik görünüm katkılarını da sağlayarak en iyi sağlık hizmetini sunmalıdır. Bütün bu işlemler yapılırken diş hekimliğinin ortodonti, cerrahi, tedavi ve protez bilim dallarının kullanılması gerekebilir. Bu nedenle estetik diş hekimliği multi disipliner bir çalışma gerektirir. Bazen istenilen sonuca ulaşmak için birkaç yıla İhtiyaç duyulur. Ortodontik tedavisi gereken hastalarda dişlerin hareket ettirilmesi yaklaşık bir yıl gibi bir süre alacaktır. Ancak istenilen estetik görünüm ve fonksiyonu sağlamak için ortodonti gerekliliği var ise bu zaman ve masraf harcanmalıdır. Aksi taktirde istenilen arzu edilen sonuca ulaşmak mümkün olamaz.

Gülüş Tasarımı

Ağızda estetik gülümseme tasarlamak için yüzün bütün oranlarını ölçmek ve kişiye uygun bir gülüş tasarımı yapmak gerekir. Kimi zaman fotoğraf üzerinde kimi zaman model hazırlayarak gerçekleştirilen gülüş tasarımı kişinin gözbebekleri kaş burun çene ucu dudaklar burun kanatları gibi birçok ölçüm noktası dikkate alınarak belirlenmiş oranlar dahilinde gerçekleştirilir. Estetik gülüş tasarımı yapılırken diş ekimi hangi aşamaların kat edilmesi gerektiğine karar verir bu tedavilere başlamadan maliyetler ve hasta için olumlu ve olumsuz yanlarını ayrıntılarıyla hastaya anlatır. Başarılı bir sonuca ulaşmak hekimin hastasının dikkatli dinlemesi ile mümkündür. Aynı oranda hastanın da hekimin anlattıklarını dikkatli bir şekilde dinlemesi ve anlaması gereklidir. Diş hekiminin çabası hasta için hem fonksiyon sağlayan rahat çiğneme imkânı veren dişler yapmak hem de estetik olarak güzel görünen bir gülüş tasarımı oluşturmaktır.

Sizin için estetik diş hekimliği uygulamaları ile neler yapılabileceğini öğrenmek isterseniz istanbul dent estetik diş hekimleri olarak sizlere yapabileceklerimizi anlatmaktan mutluluk duyarız.

 

Yorumlar “Diş Estetiği Öncesi

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.