Mutlu Bir Gülümseme İçin 5 Öneri

Mutlu Bir Gülümseme İçin 5 Öneri

Toplum içerisinde insanlar kendilerini rahat hissetmek için bakımlı ve düzenli bir dış görünüşe sahip olmak zorundadır. Özellikle insanlarla sosyal ortamda kurulan ilk temasta insanlar büyük oranda yüz bütünlüğüne yani karşısındaki kişinin göz ve dişlerine odaklanır.

Dişlerimiz bakımlı ve etkileyici bir görünüşe sahip ise en kritik ilk görüşme anında kendimizi daha rahat hissedebiliriz. Dişlerin güzel görünmesi ve sağlıklı olması sadece dış görünüşümüz için değil aynı zamanda genel sağlığımız için de büyük bir katkı sağlar. Bu anlamda hem güzel görünmek hem de sağlıklı olmak için işlerimize dikkat etmemiz gerektiği tartışmasızdır.

Aşağıdaki beş maddeyi uyguladığınızda sağlıklı ve güzel dişlere sahip olmak için en önemli adımı atmış olacaksınız.

1. Düzenli Diş Hekimi Kontrolü :

Ağızda ortaya çıkmak üzere olan sorunların erken teşhis ve tedavisi için önemli bir fırsat yaratır. Diş hekiminizin size yapacağım tavsiyeye uygun olarak senede bir veya iki defa düzenli diş hekimi kontrolü yaptırmamız gerekir. Başlangıç aşamasındaki diş çürükleri ve özellikle başlangıç diş eti hastalıkları düzenli kontroller sayesinde erken teşhis edilir ve önlem alınabilir.

Diş hekimi ve ekibinin ağızda yapacağı muayene ile birçok hastalığın ön belirtileri tespit edilip ilgili branş hekimine yönlendirilebilirsiniz. Bazı insanların kalıtsal olarak diş çürüğü ne veya dişeti hastalığına yatkınlıkları bulunabilir. Belirli bir yaşta veya beslenme alışkanlığı değişikliğinde ağızda ilerlemeye başlayan bu sorunların erken teşhis edilmesi oluşabilecek büyük problemlerim önlenmesi için büyük önem taşır.

Her yaş grubunun kendine özgü hastalık riskleri vardır. Örneğin çocuk yaşta dişlerin ilk sürme dönemlerinde diş çürükleri oluşum riski daha fazladır. Orta yaş ve sonrasında periodontal hastalıkların ilerlemesi ve diş eti altındaki kemiğin zaman içerisinde zarar görerek diş çürüğü bile olmadan dişlerin kaybedilmesi söz konusu olabilmektedir.

Diş hekiminiz içerisinde bulunduğunuz yaş grubu, kalıtsal hastalıklar, beslenme alışkanlıklarının gibi faktörleri göz önünde bulundurarak size koruyucu işlemler önerebilir. Bu koruyucu işlemler floor uygulaması, fissür örtücü veya gece plağı olabilir. Hekim tavsiyelerine uyduğunuz durumda dişlerinizin ağızda kalma süresi uzayacak ve özellikle ileri yaşlarda dişlerinizi kullanma şansınız devam edecektir.

2. Diş Fırçalama:

Bir dişlerini düzenli olarak fırçalanması ağız sağlığının vazgeçilmez şartıdır. Özellikle yemek yedikten sonra diş yüzeylerinin bakteri plâklarından arındırılması hem diş Çürüğü hem de diş eti hastalıkları önlemek için alınan en önemli tedbirdir. Dişlerin iyi fırçalaması sayesinde bakteri plağı uzaklaştırılır diş yüzeyi tükürük ile temizlenebilir duruma gelir. Ağızda bakterilerin oluşturduğu diş çürükleri bu sayede kesin olarak önlenebilmektedir. Bakteri plağı birikimi diğer taraftan diş eti ile dişin birleştiği bölgede diş taşına dönüşerek diş eti sağlığı için büyük sorun yaratır. Diş eti enfeksiyonu ve sonrasında kemiğe kadar ilerleyen veriyordum fal hastalıklar diş eti kanaması diş eti çekilmesi ağız kokusu gibi sorunlara yol açar. İyi bir ağız bakımı için yapmanız gereken diş fırçalama işlemi hakkında ayrıntılı bilgiyi bilgilendirme videoları sayfamızdan izleyebilirsiniz.

3. Diş İpi Kullanımı:

Dişler arasına giren yemek artıkları her zaman diş fırçası ile uzaklaştırılamayabilir. Bu bölgeleri temizlemek için diş fırçalama sonrası en azından günde bir defa diş ipi kullanmak faydalı olacaktır. Yatmadan önce yapılacak diş fırçalaması sayesinde gece boyu dişlerin temiz bir şekilde kalması sağlanmış olur.

4. Doğru Beslenme:

Günümüzde öğütülmüş ve şeker ilave edilmiş besinlerin miktarı giderek artmaktadır. Doğal beslenme alışkanlığı kazanmak ve yiyecekleri mümkün olduğu kadar doğal hali ile tüketmek diş sağlığımız için son derece önemli katkı sağlar. Besinler ile aldığımız kalsiyum vücutta sert dokuların yani kemikler ve işlerimizin daha dirençli olmasında katkı sağlar. Bu nedenle süt ve süt ürünleri tüketmek tavsiye edilir. B ve C vitamini ağızda yumuşak dokuları yani diş etlerimizin daha sağlıklı olması için fayda sağlayan besinlerdir.

Eğri Dişlerin Düzeltilmesi:

Ağzınızda sıralanış bozukluğu olan bir işlerimiz var ise kapanış ve çiğneme ile ilgili sorunlar için zemin hazırlar. İyi beslenmeyi de olumsuz yönde etkileyen kapanış bozuklukları, ortodonti diş teli tedavisi yöntemi ile düzeltilebilmektedir. Ortodonti tedavisi özellikle büyük şehirlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Antalya gibi büyük şehirlerde uzmanlar tarafından uygulanan yaklaşık iki yıl gibi süre içerisinde bitirilen ömür boyu kalıcılık sağlayan bir tedavi yöntemidir. Eğri dişlerin arasına giren yiyecek birikintileri uzun dönemde dişler için çürük tehdidi oluştururlar. Ne kadar özelliği fırçalanır fırçalansın eğri dişlerin arasındaki bakteri plağının uzaklaştırılması imkansızdır. Zamanla bu bakteri plağı asit üreterek dişin sert dokusunda erimeler meydana getirir ve diş minesi çürür.

Yorumlar “Mutlu Bir Gülümseme İçin 5 Öneri

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.