Estetik Diş Kaplamaları Nasıl Yapılır ?

Estetik Diş Kaplamaları Nasıl Yapılır ?

Gelişen malzemeler ve estetik beklentilerinin yükselmesi diş hekimliğimde de çıtayı yükseltmiş ve doğal diş görüntüsünde diş kaplamaları yapımına kadar ilerleyen bir gelişme ortaya çıkmıştır. Malzeme özelliklerinin üzerine, diş doktorunun mesleki tecrübesi ve yetenekleri eklendiği zaman son derece estetik doğal görünümlü güzel düşler yapılabilmektedir.

Gelişmiş malzemeler uygulama diş kaplama ve estetiği fiyatlarını bir miktar yükseltse de uygulama sonrası sonucun mükemmel olması diş tedavisi ihtiyacı olan hastaları estetik bakımdan tatminkâr sonuçları ile fiyat konusunda ikna etmektedir.

Hasta beklentilerinin üst düzeyde olduğu durumda estetik tam seramik (metal içermeyen) kaplamalar mümkün olan en iyi sonucu verir. İçerisinde metal bulunmayan empress diş kaplamaları, porselen diş kaplamalara göre daha yüksek fiyatla uygulanmasına rağmen hastalara verdikleri son derece başarılı estetik sonuçlar nedeniyle günümüzde sıklıkla tercih edilirler.

Diş Kaplamalarında Tedavi Planı

Estetik ​diş ​tedavi​si​ öncesi uygulanacak tedavinin doğru bir şekilde planlanması gerekir. Öncelikle mevcut dişlerin durumu tespit edilir. Kliniğimizde panoramik diş röntgeni ve periapikal diş filmleri çekilir. Kaplama veya köprü yapılacak dişlerin köklerinin durumu hakkında bilgi sahibi olunur. Gerekli durumlarda dişler üzerinde dolgu yenilenmeleri veya kanal tedavileri veya diş eti tedavisi uygulamaları yapılabilir. Uygulanacak tedavinin kapsamı belirlenir. Hastanın ihtiyaçları doğrultusunda hasta bilgilendirilir. Hastanın istek ve beklentilerini karşılayan plan hazırlanması önceliklidir.

Estetik Diş Kaplamaları Tedavi Aşaması

Tedavi planlamasının tamamlanmasını takiben ağızdan ölçü alınır ve laboratuvara gönderilir laboratuvarda en az klinikteki kadar hassas aşamalardan geçen ölçü ağız içerisinde gerek renk ve şekil, gerek sağlamlık olarak en iyi şekilde hizmet vermek üzere hazırlanır. Hazırlana dişler klinikte hekim tarafından ağızda prova edilir. Yapılan kaplama veya diş köprülerinizin karşı dişler ile uyumu, rengi ve fonksiyonları kontrol edilir. Ön dişlerde dudak ve yüz bütünlüğüne gösterdiği uyum dikkate alınır. Simetrik dişlerin durumu gözden geçirilir.

Bütün bu kontrollerden sonra gerekiyorsa laboratuvarda yapılacak düzeltmeler hastadan alınan fotoğraflar ve alınan notlar ile laboratuvara gönderilir. Yeniden gözden geçirilen ve prova aşaması tamamlanan dişler artık ağızda sürekli olarak kullanılmak için uygulanmaya hazırdır.​

Yorumlar “Estetik Diş Kaplamaları Nasıl Yapılır ?

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.