Porselen Veneer İle Cerrahi Ameliyatsız Estetik

Porselen Veneer İle Cerrahi Ameliyatsız Estetik

İnsanların içinde var olan güzel olma duygusu, beğenilmek ve fiziksel görünümü ile kabul görmek arzusu mevcut kozmetik ve estetik işlemler yardımı ile büyük ölçüde tatmin edilmektedir. Özellikle tıp dünyasında ilerleyen teknikler ve teknoloji sayesinde artık imkânsız gibi görünen çok istek yerine getirilebilmektir. Diğer taraftan kozmetik ve makyaj sayesinde birçok uygulama yapılabilmektedir. İnsan bu işlemlerden sonra neredeyse tanınamayacak duruma gelebilmektedir. Unutulmaması gereken estetik kavramının özünü unutmadan, kaybetmeden daha iyiye ulaşmak olmalıdır.

Çok ileri olmayan vakalar haricinde çene ameliyatı ile estetik kaygı peşinde koşmamak gerekir. Ancak son yıllarda cerrahi ameliyatlara gerek kalmadan hızlı bir şekilde daha estetik bir görünüme kavuşulabilmektedir. Diş hekimliğinde de çoğu zaman gülümseme sırasında ortaya çıkan diş sorunları insanı büyük ölçüde rahatsız edebilmektedir. Dişlerle ilgili görünüm bozukluğunu düzeltmek için bazen cerrahi ameliyatlar bile gerekebilir.

Porselen Veneer ile Gülüş Tasarımı, Yüz Analiziyle Başlar

Yapılacak iyi bir yüz analizi sayesinde gülüş estetiği sağlamak için ihtiyaçlar belirlenir ve harekete geçilir. Mümkün olduğu kadar az girişimsel işlemler tercih edilmelidir. Dişlerin birbiri ile olan ilişkisi dışında çenelerinde birbiri ile olan ilişkisi estetik görüntünün oluşması için önemlidir. Profilden bakıldığında analiz yapılan kişinin ortodonti tedavisi htiyacı olup olmadığı yönünde somut bulgular verecektir. Alınan fotoğraf ve röntgenler üzerinde yapılan analiz sayesinde dişlerdeki ve çeneler arası ilişkideki bozukluğun hangi yöntemle giderilebileceği konusunda hekim fikir edinir.Kişinin de istek ve beklentileri yönünde dişlerin hangi yöntem ile onarılacağına karar verilir. Porselen veneer uygulaması ile istenilen görünüme kavuşabilmek çoğu zaman mümkün olabilmektedir.

Dişlerin görüntüsünü düzeltmek ve estetik bir görüntüye kavuşmak amacıyla dişlerde yapılabilecek düzeltme işlemlerinden bir tanesi de dişlerin üzerinin kaplanmasıdır. Klasik yöntemlerle diş çepe-çevre kesilirken üzerindeki mine tabakası tamamen kaldırılmış olur ve uzun dönemde diş eti çekilmesi gibi sorunlar yaşandığında kaplamaların sökülerek yeniden yapılması gerekir. Diş yüzeyinden en az madde kaldırarak en iyi estetik görünümü sağlamak amacı ile porselen uygulamalar yapılabilmektedir. Bu uygulamada dişini sadece görünen dış yüzeyi aşındırılır ve alınan hassas ölçü sayesinde diş yüzeyine ideal görünüm açı ve renk içeren yaprak şeklinde porselenler takılır.

Ameliyatsız Fakat Hassas Bir Estetik İşlem

Uygulama aşamaları çok hassas olan porselen ben her çalışmasında hem klinikte hasta başında hem ölçü aşamasında hem aşamasında büyük bir titizlik göstermek gerekir. Bütün diş hekimleri porselen veneer uygulaması yapmaz. Böyle bir uygulamaya ihtiyacınız olduğunda yapmanız gereken en önemli iş konu ile yakından ilgilenen ve tecrübe edinmiş diş hekimi bulmak olmalıdır.

Ortodonti ya da Porselen Veneer

Dişlerinizin ortodonti tedavisine mi yoksa porselen veneer kaplama uygulamasına mı ihtiyacı olduğu konusunda size yardımcı olunacaktır.Yapılacak ortodonti tedavisi ihtiyacınız var ise ortodonti uzmanımız size yardımcı olabilir. Ortodonti tedavisine mecbur olmadığınız durumda estetik uygulamaların tamamının yapıldığı İstanbuldent Diş Kliniğimizde size uygun seçenek belirlenir ve ödeme şartlarımıza göre bir tedavi planı yapılabilir. Yapılmasını istediğimiz diş tedaviniz ile ilgili bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar “Porselen Veneer İle Cerrahi Ameliyatsız Estetik

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.