Gülmek için 10 Harika Neden

Gülmek için 10 Harika Neden

 Gülmenin sizi sevecen ve dost canlısı göstermenin yanında başka önemli işlevleri de olduğunu  biliyor muydunuz? Gülmek sizin ve etrafınızdaki kişilerin hayatlarını değiştirebilir. İşte daha çok gülmek istemenize yol açacak 10 neden:

1. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

Gülmek, vücut kimyanızı değiştirir. Çeşitli tıbbi araştırmalar gülmenin kalp atış hızını yavaşlattığını, daha düzenli nedef alıp vermeyi sağladığını, bedeni gevşettiğini ortaya koymaktadır; bunlar da bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

2. Ruh halinizi değiştirir

Psikologlar, gerçek veya doğal olması fark etmeden 60 saniyeden fazla sırıtırsanız, bunun serotonin salınımına neden olduğunu ve tekrardan mutlu hissetmeye yol açtığını söylemektedirler.

3. Tansiyonu düşürür

Güldüğünüz zaman endorfin seviyeleri yükselir ve kan basıncı düşer. Gülmeden hem önce hem de sonra tansiyonlarını kontrol etmiş kişiler bu farkı görmüşlerdir.

4. Doğal bir ruh hali iyileşmesi

Çikolata yediğinizde yaşadığınız hisse, gülmek de yol açar. Britanya Diş Sağlığı Vakfı’na göre, sevgi dolu bir gülüş 2,000 çikolata yemeye eş değer bir duygusal karşılık yaratmaktadır.

5. Kalpleri yumuşatır

Pek çok çalışmaya göre, uzun başlangıçlı bir gülüş (0.5s başlangıç) daha gerçek ve flörtüzdür ve daha çekici, güven verici ve daha az baskın bir gülüş olarak algılanır.

6. Hatırlanmanızı sağlar

Bir sonraki mülakatta gülümsemeyi unutmayın. Eğer gülümsüyorsanız olumsuz ve nötr özellikler gösteren bir kişiye göre üç kat daha fazla hatırlanma şansına sahipsiniz.

7. Başarıya götürür

Gülümseyen kişilerin terfi alma ihtimalleri daha yüksek. Farklı araştırmalara göre, gülmek fiziksel çekicilik konusunda önemli rol oynuyor. Dahası psikolojik araştırmalara göre, çekici insanlar daha başarılı, zeki ve dost canlısı olarak algılanıyorlar.

8. Daha genç gözükmenize yol açar

Gülmek doğal bir gençlik kaynağıdır. Cildinizdeki hücreleri dolgunlaştırır ve size ışıltılı bir görünüm sağlar. Bir araştırmaya göre, erkeklerin yüzde 69’u gülen kadınları makyaj yapan kadınlara göre daha çekici buluyor.

9. Ve daha uzun yaşamanıza…

Güldüğünüz zaman pozitif olmamak zordur ve pozitif bir hal ve tavır da ömrü uzatır. Columbia Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre mutlu insanların kalp sorunları yaşama ihtimalleri düşmektedir.

10. Gülümseten bir alıntı

 “Bir gülümseme parayla değildir ama çok fazla değer yaratır. Gülümsemeyi alan kişiyi, gülümseteni fakirleştirmeden, zenginleştirir. Anlık olur, ama anısı sonsuza kadar canlanır. ” - Dale Carnegie, Arkadaş Kazanma ve İnsanları Etkileme.

 

 

 

 

 

Yorumlar “Gülmek için 10 Harika Neden

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.