''Merdiven Altı'' Diş Beyazlatma'nın Zararları

''Merdiven Altı'' Diş Beyazlatma'nın Zararları

BBC’nin gerçekleştirdiği soruşturmaya göre yasal olmayan diş beyazlatma işlemleri halen yaygın

BBC tarafından yakın zamanlarda gerçekleştirilen bir soruşturmaya göre, kayıtlı bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilmediği durumlarda klinik tipi diş beyazlatma Avrupa'da yasak olmasına rağmen, bu tarz girişimler halen yaygın olarak devam etmekte.

Yeterli eğitim, beceri ve bilgiye sahip olmayan kişiler, karşı yasalara rağmen kaçak olarak diş beyazlatma servisi sunmaktadır. Bu yerlerde dişleri beyazlatmak için kullanılan solüsyon, çoğu zaman yeterince seyreltilmemiş olmakta ve dudak ve diş etlerinde yanmalara neden olabilmektedir.

Kanunun etrafından dolananlar

Soruşturma kapsamında beyazlatma prosedürünü kendileri gerçekleştirmeyip beyazlatma ürününü hastaya uygulatarak yasaların etrafından dolanılmaya çalışıldığı vakalar vardı. Hastanın bakış açısından, bu durumda evde kullanım ürünlerinden daha güçlü çözeltiler kullanmalarına olanak sağlanıyor, işletme ise yasaları atlatmış oluyor.

Bu gibi çözeltilerin bu konuda eğitimi olmayan hastaların kullanımına verilmesi ciddi yanıklara sebep olabilmektedir. Bu durum, ömür boyu sürebilecek hassas diş sorunu ve daha da kötü durumlara yol açabilme potansiyeline sahiptir.

Güvenli diş beyazlatma

Eğer daha ucuz oldukları için bu gibi yerlerde diş beyazlatma işlemi yaptırma niyetindeyseniz, bundan vazgeçmelisiniz. Bu tarz yerlerde dişleriniz hasar görebilir, yanıklara maruz kalabilirsiniz.

Gerekli donanım ve yeterliğe sahip bir diş hekimiyle, bu işlem risksiz ve güvenli şekilde gerçekleştirilebilir ve daha sonra da tekrar edilebilmektedir.

Kullanılan sistem ilk başta yasal olmayan yerlerde uygulanan sisteme benzer görünebilse de, kullanılan solüsyonun etkisi güvenli olacak şekilde kontrol edilir ve solüsyonu içinde bulunduran ölçü çubukları da size uygun olacak şekilde özel olarak yapılır. Bu sayede beyazlatma solüsyonunun sızdırma ihtimali asgariye indirilmiş olunur.  Beyazlatma prosedürünün güvenlikle ilgili hususlarına ek olarak bu işlemi evinizin konforunda da yaptırabilirsiniz. Zamanın pek çok kişi için önemli olduğunu biliyor ve bu hizmeti ev konforunda almanın rahatlığını sunan diş kliniklerinden yardım almalısınız.

 

Yorumlar “''Merdiven Altı'' Diş Beyazlatma'nın Zararları

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.