İmplant Ömrü Ne Kadar

İmplant Ömrü Ne Kadar

İmplantların ömrü ne kadardır? 

En çok merak edilen ve aslında kesin bir cevabı olmayan bir soru. Size bu konuda istanbuldent® olarak bütün gerçekleri anlatmak istiyoruz.

Diş kaybeden hastalar, eksilen dişlerini yerine koyma konusunda çeşitli alternatifleri sahiptir. Bunlar arasında son yıllarda en yaygın ve popüler olan implant diş uygulamasıdır. Diğer seçenekler: diş köprüleri ve çıkarılabilir protezlerdir. Bununla birlikte, mevcut tüm seçenekler arasından diş implantları, en rahat, en güvenilir ve estetik olarak uygulanabilir bir çözümdür.

Diş implantlarını farklı kılan nedir?

Diş implantları günümüzde diş kaybı için en iyi tedavi seçeneği olarak düşünülmektedir. İmplantlar, hastalara gerçekçi bir diş gibi çiğneme olanağı sağlar. İmplant yerleştirilmesinden  sonra diş kökü olarak fonksiyon görecektir. Titanyum vida  osseointegrasyon süresi içerisinde çene kemiğine yapışır. Bu, implantın yapısal bütünlüğünü sağlar.

İmplant kalitesi önemli midir?

İmplant başarısı için en büyük değişken diş implantının kalitesidir. Piyasadaki çok daha ucuz taklitler malesef sorun yaşatmaktadır. Hastanın çenesinde kalıcı olarak uygulanan implant malzemesinin kalitesini belirlemek için sadece bir seçeneklerinin olduğunu anlaması biraz zor olmaktadır. İleride istenmeyen sonuçlar ile karşılaşmamak için baştan iyi bir yatırım yapmak akıllıca olacaktır.

Diş implantlarının kullanım ömrü ne kadar sürer?

İmplantların ömrünü etkileyen bazı faktörler vardır. Bunlar arasında ön plana çıkanlara aşağıda yer vermeye çalıştım.

İmplant uygulanacak hastanın işlem için uygunluğu

İmplantların tutunması için yeterli sert doku desteği gerekmektedir. Bu, çene kemiği ile kaynaşan implantın (osseointegrasyon) bir sonucudur. Bu nedenle, hastada, implantın desteklenmesi için çenesinde yeterli kemik olmalıdır. Dişlerini kaybetmenin yanı sıra bazı kemik kaybı çeken hastalar diş cerrahları tarafından implantların uygunluğunu belirlemek için dikkatli değerlendirmelere tabi tutulmalıdır. Mini implantlar veya kısa implantlar, yetersiz kemik için öngörülebilir bir uzlaşma değildir.
Hastaların implantları desteklemek için yeterli kemiğe sahip olmadığı durumlarda, kemik yenilenmesi öncelikle tamamlanmalıdır.

Kötü yerleştirilmiş implantlar

Kötü yerleştirilmiş implantlar, implantın başarısızlığına neden olabilir ve bu nedenle yüzlerce veya tercihen binlerce implant yerleştiren biri tarafından bakılmasını sağlamak önemlidir. Deneyim ve eğitim gerçekten bu alanda önemlidir.


Diş eti hastalıkları

İmplant başarısı: Diş çürüğü veya diş eti hastalığı gibi diş kaybına neden olan koşullar da implant diş sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, hastalar implant ameliyatı sonrasında ağız hijyeninde dikkatli olmalılar.
Dişlerde aşınma: Tutulma veya öğütme (bruksizm) gibi durumlar implantlara aşırı stres verebilir ve bunların başarısız olmasına neden olabilir.


Yaşam tarzı

Sigarayı bırakmak, kontrolsüz şeker hastalığı geçirmek ve Selektif Serotonin geri alım inhibitörlerini almak gibi çeşitli yaşam tarzı faktörleri diş implantlarının ömrünü de etkiliyor. İmplantların uygun bakımı, yaşam biçiminizde küçük değişiklikler gerektirebilir.

İmplantın Ömrü Sizin Elinizde!

İmplantlar düzgün bir planlanıp uygulandığında kullanım ömürleri onlarca yıl sürebilir. İmplantlarınıza nasıl bakacağınızdan emin değilseniz, İstanbuldent diş kliniği bünyesinde çalışan diş hekiminiz size yardımcı olabilir. 1990'lı yılların tekli diş implantlarının çoklu araştırma çalışmaları, hastaların %95'inden fazlasında İmplant kullanım ömrünün en az on yıl sürdüğü kanıtlanmıştır. Aynı sonuçlar, tam çene implant çalışması için sayısız çalışmada gösterildi: Overdenture, bir günde dişler, hibrid protezler, implantların derhal yüklenmesi ve sabit tam köprü gibi işlemler farklı süreler ile kullanılabilen diş protez çeşitleridir. Ayrıntılı bilgi almak için diğer yazılarımızı okuyabilir veya muayene randevusu alabilirsiniz.


Yorumlar “İmplant Ömrü Ne Kadar

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.