Diş Beyazlatma Nedir

Diş Beyazlatma Nedir

Beyaz dişlere sahip olan insanlar, gülmekten çekinmezken, dişleri sararmış ya da farklı diş problemleri(diş eti hastalıkları, diş kırığıdiş eksikliğiayrık ön dişler, vb. gibi) ne sahip kişilerse, dişlerini saklamak için gülmekten kaçınmaktadır. Eğer ağız ve diş sağlığınızla ilgili herhangi bir probleminiz yok, tek problem dişlerinizde oluşan renklenmeler, lekeler ise ; diş beyazlatma işlemi sizin için mucizeler yaratabilir.

 

Bembeyaz Dişlere Sahip Olmak

Bembeyaz dişlere sahip olmak için tek yöntem diş beyazlatma işlemi değildir. Dişlerin ön yüzeyine yapıştırılan porselen lamine (laminate veneer) kaplamalar ile ya da dişlerin tamamını kaplayanporselen diş kaplamaları (zirkonyum, empress , tam seramik vb. gibi) ile de daha beyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Bu konuda önce ağız ve diş sağlığınız geldiğini ve estetik diş hekimliğinin amacının doğal gülüşünüzü korumak ve geliştirmek olduğu unutulmamalı, gereksiz estetik işlemlerden kaçınılmalıdır.Size özel gülüş tasarımı için mutlaka diş hekiminize danışınız.    

 

Diş Beyazlatma ile Dişler Ne Kadar Beyazlar? 

Vita renk skalasındaki renk değerleri baz alınarak, dişlerde 1-2 ton açılma gerçekleşir.  

 

Karbonatla Diş Beyazlar mı?

Karbonatla diş beyazlatma ya da beyazlatıcı olarak satılmakta olan diş macunları istediğiniz beyazlığı sağlamakta yetersiz kalacaktır.   

 

Diş Beyazlatma Malzemeleri Nelerdir?

Diş hekimleri toz veya jel olarak özel, profesyonel diş beyazlatma ürünleri kullanmaktadır. 

 

Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Beyazlatma etkisinin arttırılması için, beyazlatma ürünü dişlere sürüldükten sonra lazer ile beyazlatma etkisi arttırılabilmektedir. Lazerle diş beyazlatma yapılmamakta, diş beyazlatma malzemelerinin beyazlatıcı etkisinin arttırılması amaçlanmaktadır.

 

Dişler Neler Sarartır?

  • Sigara
  • Çay, kahve kola gibi renkli sıvılar 
  • Yaşlanma belirtileri
  • Aşırı florür kullanımı
  • Eskimiş diş dolguları
  • Diğer sağlık problemleri

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

  • Ofis tipi beyazlatma (Diş hekimi tarafından diş kliniğinde yapılan profesyonel diş beyazlatma işlemi, diş beyazlatma etkisini arttırmak için lazer kullanılabilir) 
  • Evde diş beyazlatma (Diş hekiminiz evde kullanmanız için diş beyazlatma ürünlerini ve bunları ne sıklıkta, nasıl kullanacağınız hakkında sizi bilgilendirdiği ve diş beyazlatma ürünlerini evde kendiniz uyguladığınız yöntemdir.)

Diş Beyazlatma Zararlı mı? Dişler zarar görür mü?

Diş beyazlatma işlemini diş hekimi gözetiminde yapmanız, aşırı hassasiyet gibi durumlarda ani müdahele açısından daha doğru olacakır. Ofis tipi beyazlatma işlemi yapılırken dişlerde aşınma, çürüme ya da kırılma olmaz. Bazı kişilerde diş beyazlatma işlemi sırasında soğuğa karşı duyarlılık ve dişlerde sızlama olabilir. Diş doktorunuz bu ağrıları ve hassasiyeti uygun ilaç ve kimyasal kullanarak giderir. 

 

Ofis Tipi Beyazlatma Ne Kadar Sürede Yapılır

Genellikle 30-60dk arasında tamamlanır. 1-3 seans uygulanabilir.

 

 

Yorumlar “Diş Beyazlatma Nedir

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.