Çikolata ve Diş Sağlığı

Çikolata ve Diş Sağlığı

Çikolata Tüketimi ve Diş Sağlığı

Son zamanlarda, çikolata tüketiminin tansiyonu düşürüp inme riskini azalttığı haberlerinin yaygınlaşmasından pek çoğumuz memnunuz. Fakat aynı zamanda aşırı çikolata tüketiminin kalp rahatsızlıklarında önemli bir etken olan obeziteye de sebep olabildiği de uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

Bunun yanında, aşırı çikolata tüketimi özellikle diş çürümesi gibi ağız ve diş sağlığı sorunlarına da neden olabilmektedir.

Çikolata çoğu zaman yüksek düzeyde doğal veya işlenmiş şeker içerir. Her iki tip şeker de diş minesine zararlıdır ve nihai olarak diş çürümelerine yol açmaktadır.  Çikolata yapısı gereği dişe yapışır ve dişlerin arasına girer ve diş fırçalama hatta diş ipi kullanımının bile bunları tam anlamıyla temizlemesi zordur.

Çikolata ve Ağız sağlığı

Çok fazla çikolata tüketin veya tüketmeyin, ağız sağlığına özen göstermek pek çok nedenle çok önemlidir. Bazı araştırmalar, ağız sağlığının iyi olmamasının kalp hastalıklarına neden olabileceğini göstermektedir. Düzenli fırçalama ve gargaralama gibi rutinlerin yanında diş hekimi ve hijyenistinizi düzenli olarak ziyaret edip diş ve diş etlerinizin iyi durumda olduğundan emin olmalısınız.

Kapsamlı kontroller çoğu zaman diş eti rahatsızlıkları gibi sorunların erken belirtilerinin ortaya çıkarılıp hızlı ve etkili bir şekilde tedavi edilmesine imkan sağlar. Ayrıca hijyenistler tarafından diş parlatma hizmeti de alabilirsiniz. Bu işlem, dişinizi beyazlatmanın yanında  sadece fırçalamanın çıkarmada yeterli olamadığı lekelerden kurtulmayı da mümkün kılmaktadır.

Çikolata tüketimini makul ölçülerde tutmalı ve diş bakımınızı ve ağız ve diş sağlığınızı ihmal etmemelisiniz. 

Yorumlar “Çikolata ve Diş Sağlığı

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.