Bembeyaz Dişler : 10 Adımda

Bembeyaz Dişler : 10 Adımda

Sindirim sisteminin başlangıcı olarak tanımlanan dişlerimiz sadece yemek yeme için değil, aynı zamanda güzel görünmek ve yanaklara destek olmak için de vazife görür. Dişlerimizin sağlıklı olması renginin beyaz olması özellikle gülümseme sırasında daha da önem kazanır. Güzel bir gülümseme kişiye özgüven kazandırır.

Güzel görünen sağlıklı beyaz dişlerimiz olmasını istiyorsanız aşağıya yazacağım ipuçlarını dikkatli okuyup uygulayınız.

  1. Beslenmenize dikkat edin. Çok fazla sigara çay kahve tüketmeyin. Diş yüzeyinde renklenmeye yol açabilecek besinlerden uzak durun. Diş lekesi oluşturma ihtimali olan gıdalardan sonra dişlerinizi mümkün olan en kısa zamanda iyi bir şekilde fırçalayın. Diş fırçalama yapamıyorsanız en azından su içebilir veya elma benzeri diş yüzeyini temizleyen gıdalardan tüketebilirsiniz.
  2. Diş fırçanızı düzenli aralıklarla yenileyin. Diş fırçanızın iyi bir diş temizliği yapabildiğinden emin olun. Diş fırçanızın kılları bozulduğunda yani püskül gibi olduğunda yenisi ile değiştirmeyi ihmal etmeyin.
  3. Dişleri fırçalarken diş eti ile dişin birleştiği bölgeye 45° açı ile fırçayı yerleştirin ve ileri geri hareket ettirerek fırçalayın.
  4. Diş yüzeylerini temizleyen gıdaları tüketmeye özen gösterin. Rafine olmayan, doğal, ısırarak parçalanan besinler diş yüzeyini temizleme özelliği taşır. Çiğ havuç, elma en güzel örnektir.
  5. Dil üzerindeki kirleri temizlemek için diş fırçamızı veya dil temizleyicin kullanabilirsiniz. Ağız kokusunu dil temizleyicileri günlük olarak kullanarak giderebilmek mümkündür. Temiz bir ağız aynı zamanda kişiye ferah bir nefes imkânı sağlar.
  6. Sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce dişlerimizi fırçalıyor iseniz kahvaltı sonrasında da mutlaka diş fırçalamayı ihmal etmeyin. Diş temizliği için sadece diş macunu yeterli değildir. İyi bir fırçalama tekniği ile diş yüzeylerinin bakterilerden arındırılması sağlanabilir.
  7. Diş aralarında bir iken artıkları diş ipi ile etkin bir şekilde temizleyebilirsiniz. Diş fırçasına girmediği ara yüzlerde diş ipi iyi bir temizlik sağlayıcıdır.
  8. Gün içerisinde gıda tüketimi iseniz mutlaka dişlerinizi fırçalayın. Akşam yatmadan önce yapılan diş fırçalama işlemi de işlerin sağlıklı görünmesi ve uzun ömürlü olması için büyük önem taşır.
  9. Diş eti kanamanız varsa en kısa zamanda diş hekimine gitmeniz gerekir. Unutmayın ki erken teşhis edilen diş eti hastalıkları tedavi edilebilir. Diş eti kanaması tedavisi mümkün bir hastalıktır. Dişeti kanama problemi olan kişilerde ağız kokusu görülür. Yapılacak diş eti tedavisi ile ağız kokusu ortadan kalkar.
  10. Düzenli diş hekimi kontrollerinizi aksatmayın.
  11. Kişinin dişlerini saklamadan rahatça gülümseyebilmesi, insanların sosyal ilişkilere rahat girmesi ancak güzel bir gülümseme ile mümkün. İnsanlar sağlıklı dişler ile özgüvenlerine yeniden kavuşuyor.

Yorumlar “Bembeyaz Dişler : 10 Adımda

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.