Amalgam Dolguların Değiştirilmesi Genel Sağlığınızı Koruyor

Amalgam Dolguların Değiştirilmesi Genel Sağlığınızı Koruyor

Amalgam Dolguları Çıkarttırmak Sağlık Durumunda İyileşmelere Yol Açıyor

 Kanada’da Gerçekleştirilen Bir Araştırmaya Göre, Hafızada Azalma, Bitkinlik, Anksiyete, Konfüzyon ve Diğer Sağlık Sorunları ile İlişkilendirilen Amalgam Dolguların Çıkarılması Sağlık Durumunu İyileştiriyor

Cıva buharının sağlık açısından riski konusunda çok az şüphe olsa da, ne güvenli amalgam dolgu alt sınırı konusunda ne de amalgam dolgulardan kronik olarak düşük düzeyde civa buharına maruz kalmanın sağlığa olumsuz etkileri konusunda net kanıtlar bulunmamaktadır.

Bilindiği gibi, diş amalgamları, yüzde elli oranında civanın diğer metallerle karışımından oluşur. Peki bu yüzde elli önemli bir sağlık riski teşkil eder mi? Kanada’da bulunan Calgary Üniversitesi’nde yakın zamanlarda yapılan bir araştırma bu konuyu, yani amalgam dolgular nedeniyle maruz kalınan civanın, ilişkilendirilen olumsuz etkilerle ilişkisini açıklığa kavuşturmaya çalıştı.

Çalışmanın amacı, amalgam dolgulara sahip olmakla, idrardaki civa miktarı, rapor edilen sağlık sorunları ve arasında ilişki olup olmadığını ve bu dolguları çıkarttıran kişilerde bahsettikleri belirtilerin azalıp azalmadığını, amalgam dolgularını çıkarttırmayan kişilerle karşılaştırma yoluyla tespit etmekti.

Amalgam dolgu kaynaklı civa buharı, çalışmaya katılan öznelerin organlarındaki civanın ana kaynağı idi. Bu en son çalışmada, nispeten daha küçük beden büyüklüğü ve kütlesi nedeniyle benzer cıvaya maruz kalma oranlarına rağmen kadınlarda daha yüksek civa oranları saptandı.

Amalgam dolgular çıkarıldıktan bir yıl sonraki bulgular

Amalgam dolgularını çıkarttıran tüm araştırma özneleri semptomlarında azalmalar olduğunu bildirdi. Fakat bunun cıva yükünün azalmasından mı yoksa plasebo etkisinden dolayı mı olduğunu bilmek tam anlamıyla mümkün değildir. Gene de böyle bir veri varken, amalgam dolgulardan sızan miktar her ne kadar az olsa da, bu gereksiz cıva ve diğer ağır metallere maruz kalma durumunu azaltmak için diş dolguları konusunda alternatif dolgu maddelerine yönelmek teşvik edilmelidir.

Amalgam Dolguyu Çıkarmanın Belirtileri 

Amalgam dolguları çıkarttırmanın cıva yükünü en azından geçici olarak arttıracağı yönündeki iddianın doğru veya yanlışlığını araştıran bir çalışmaya göre eğer bu işlem doğru ve protokollere uygun şekilde gerçekleştirilirse böyle bir artış gerçekleşmiyor.

Bu nedenle amalgam çıkarttırma işlemini düşünüyorsanız, tecrübe ettiğiniz olumsuz belirtilerin artması pek olası değil. 

Bulgular, amalgam dolgular nedenli cıvaya maruz kalmanın sağlık durumunu olumsuz etkileyebileceğini gösteriyor ve bu nedenle bunlar sağlık riski taşımaktadır.

Bu nedenle cıvaya maruz kalma nedenli sağlık sorunlarının önüne geçme amacıyla daha güvenli diş dolgularının kullanımı teşvik edilmelidir.

 Diş dolgusu kaynaklı cıvanın olası sonuçlarını tam anlamıyla anlayan, amalgam dolguları prosedürlere uygun şekilde çıkarabilecek ve size vücudunuzdaki ağır metallerden kurtulma adına ilave bir detoks programında yol gösterebilecek bir diş hekimi bulmak önemlidir.

 

 

Yorumlar “Amalgam Dolguların Değiştirilmesi Genel Sağlığınızı Koruyor

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.