Zirkonyum Diş Nedir

Zirkonyum Diş Nedir

Zirkonyum diş, diş terimleri kullanılarak diş hekimleri tarafından "zirkonyum kuron", halk arasında ise "zirkonyum diş" ya da "zirkonyum kaplama" olarak tabir edilen, dişin görünün üst kısmının metal desteklere ihtiyaç duyulmadan yapılabilmesini sağlayan porselen kaplamalardır.

 

Bir başka ifadeyle, porselen diş kaplamalarının hasarlı dişlere ya da implant gibi yapay diş köküne bağlantısını sağlamak için günümüzde metal bağlantılar yerine zirkonyum malzeme kullanılarak doğala yakın estetik diş kaplamaları yapılmaktadır.  

 

Kısaca zirkonyum diş kaplamaları, metal desteksiz porselen diş kaplarıdır. 

 

Zirkonyum Diş Kaplamalarının Avantajları Nelerdir 

  • Zirkonyum dişler ışık geçirebilen dişlerdir ve bu özellikleri sayesinde doğal dişe çok yakın estetik sonuçlar elde edilebilir.
  • Zirkonyum dişler metal destekli porselen kaplamalarda meydan gelen diş eti koyulaşmalarına neden olmazlar, diş etleri doğal rengini korur ve daha estetik görünür.
  • Zirkonyum diş kaplamaları metal alerjisine neden olmaz. Bu nedenle metale alerjisi olan kişiler için doğru diş kaplaması seçimi zirkonyum diş kaplamalarıdır.
  • Zirkonyum saf olarak değil, beyaz renkli seramiğe dönüştürülerek kullanılır. Diş etlerinin kenarında renklenmelere neden olmaz, doğal beyaz renktedir.
  • Zirkonyum diş kaplamaları sağlamlıkları sayesinde, hem ön dişlerde hem de arka dişlerde güvenle kullanılabilirler. 

 

Zirkonyum diş tedavilerinizi İstanbuldent'de yaptırabilirsiniz. 

 

Yorumlar “Zirkonyum Diş Nedir

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.