İmplant Ameliyatından Korkmamanız için 3 Neden

İmplant Ameliyatından Korkmamanız için 3 Neden

Diş implantları gerçekçi görünümleri ve uzun ömürlü olmaları ile popülerlik kazanmıştır. Uzun ömürlülüğü büyük ölçüde çene kemiğine gömülen titanyum postlar/direkleri sayesindedir. Titanyum, kemikle doğal bir benzeşime sahip olduğundan, zamanla yeni hücreler oluşur diş implantına tutunarak bağlantıyı daha güçlü ve sağlam hale getirir.

İmplant ameliyatı konusunda pek çok kişi endişeler yaşamaktadır. Fakat bu işlem doğru ellerle çok az miktarda rahatsızlığa yol açan ve başarı oranlarının yüksek olduğu bir işlemdir.

Bu 3 neden dolayı implant ameliyatından korkmanıza gerek yoktur:

 

1. İmplant ameliyatları adım adım planlanır.

İmplant cerrahisi nispeten küçük bir işlemdir, Tüm yerleştirme detayları önceden çizilir. Karmaşık durumlar için, diş hekiminiz her bir implantın tam yerini belirlemek için röntgen veya CT görüntüleme yöntemini kullanabilir ve prosedür sırasında insizyon yapmak ve implantı tutacak küçük kanalı oluşturmak için kullanılacak bir cerrahi kılavuz oluşturabilir.  

2. İmplant ameliyatı lokal anestezi ile yapılabilmektedir.

 İmplantasyon, genellikle diş çekme işleminden daha kolaydır.  Eğer bu işlem için yeterince sağlıklıysanız, implant ameliyatında herhangi bir problem yaşamazsınız. Lokal anestezi ile, bilincinizi kaybetmeye gerek olmadan, diş hekiminiz, sadece implant alanını ve çevre dokuları hissizleştirecektir. Bununla birlikte, herhangi bir endişeniz varsa, diş hekiminiz işleme geçmeden önce size sakinleştirici veya anti-anksiyete ilaçları verebilir. 

3. İmplant ameliyatı sonrasında çok az rahatsızlık hissedilir.

Önceden planlanmış cerrahi kılavuz ve gelişmiş implantasyon teknikleri sayesinde, çok az doku bozulması olur ve kesi atılmış dokular normal olarak kendinden emici dikişlerle dikilir. Bazı durumlarda daha kuvvetli ağrı kesiciler gerekebilse de, çoğu zaman işlem sonrası aspirin veya ibuprofen gibi hafif, stereodsiz anti-enflamatuvar bir ilaç (NSAID) yeterli olmaktadır.

İmplant alanı oldukça çabuk iyileşir ve 95-97 % başarı oranı vardır. Kemik bütünleşmesinden birkaç hafta sonra, diş hekiminiz kalıcı like-like kuronu ekler ve yeni dişinizin faydasını yıllarca görürsünüz.

 

 

Yorumlar “İmplant Ameliyatından Korkmamanız için 3 Neden

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.