Estetik Ortodonti : Şeffaf Diş Teli, Aparey ve Lingual

Estetik Ortodonti : Şeffaf Diş Teli, Aparey ve Lingual

Ortodonti tedavisi günümüzde her yaşta insan için uygulanan bir estetik diş hekimliği tedavisidir. İnsanlar daha iyi görünmek istedikleri için dişleri için ortodonti tedavisini yaptırırlar. Ancak tam da güzel görünmeyi hayal ettiklerinde ortodonti uzmanının dişlere metal diş telleri takması hiç de hoşlarına gitmez. Bu nedenle ortodonti tedavisinde estetik görünümü fazla bozmayacak estetik diş telleri uygulanır.

Şeffaf Diş Teli Nedir?

Görünmeyen diş teli veya şeffaf diş teli olarak toplumda adlandırılan işlem aslında seramik braket veya plastik braketlerdir. Ortodonti tedavisi için diş yüzeyine yapıştırılan minik düzeltici parçalara verilen isim olan braket malzemesinin yapıldığı malzemeyi tanımlayan bu tedaviler ortodonti uzmanı ile sizin ortak alacağınız karar doğrultusunda seçilir ve size uygulanır.

Şeffaf Diş Teli Fiyatları Ve Avantajları

Metal braketler fiyat olarak daha uyugn ve dayanıklılık olarak en dayanıklı ortodonti malzemeleridir. Ancak estetik olarak özellikle erişkin hastaların tercih etmediği ürünlerdir. Alternatif olarak ortodonti uzmanı size şeffaf plastik braketleri veya seramik braketleri kullanmayı önerebilir. Dikkat etmeniz gereken bu değişik malzemelerin kullanımı ile toplam ortodonti tedavi sürenizin uzayıp uzamayacağıdır. Ortodonti uzmanı ile diş teli seçiminizi yaparken dikkat etmenizi isteyeceğim en önemli konu budur. Tabi birde fiyat farklılığını öğrenmelisiniz. Sonuçta tedavi tamamlandığında sökülüp atılacak olan braketler için vereceğiniz fazla bütçeniz var ise estetik görünüm uğruna bunu göze alabilirsiniz.

Estetik görünümüm önemli diyorsanız sizin için iki alternatif daha olabilir:

Şeffaf Aparey (Invisalign)

Bunlardan ilki şeffaf aparey (invisalign) olarak adlandırılan şeffaf diş plaklarıdır. Dişlerin üzerine takılan bir seri plak sayesinde eğri dişleriniz her değiştirilen düzeltici plakta adım adım istenilen duruma gelecektir. Ancak her ortodonti vakası için uygulanabilmesi mümkün olmamaktadır. Dişlerinizin plak ile düzeltilip düzeltilemeyeceğinin belirlenebilmesi için analiz yapılması gereklidir. Ortodonti uzmanımız size bu konuda öneride bulunacaktır.

 

Lingual Ortodonti

Ortodonti tedavisi sırasında dışarıdan bakıldığında hiç fark edilemeyen bir yöntem de diş tellerinin dişlerin iç taraflarına takılarak yapılan lingual ortodonti tedavi yöntemidir. Tedavi maliyeti ve hasta için alışma süreci iki üç kat daha fazla olan lingual ortodonti yöntemi işi nedeni ile hiçbir şekilde klasik ortodonti tedavisi uygulama imkânı olmayan sunucu sanatçı veya satışçı gibi meslek dalları için tavsiye edilebilir. 

 

Yorumlar “Estetik Ortodonti : Şeffaf Diş Teli, Aparey ve Lingual

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.