Diş İmplantlarının Bakımı Nasıl Yapılmalı

Diş İmplantlarının Bakımı Nasıl Yapılmalı

İyi bir ağız bakımı implantların ağızda kalma süresini etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesidir. İmplant uygulama sonrası ağız bakımına özen gösterilmesi gerekir. İmplantların uzun süre ağızda fonksiyon yapabilmesi için istanbuldent® diş kliniği olarak aşağıdaki konulara dikkat edilmesini öneriyoruz. 

  • Düzenli diş fırçalama İmplant yaptıran kişiler bir günde en az iki defa diş fırçalamalıdır. Fırçalama sayesinde mikro organizmaların çoğalmasını dolayısı ile, diş çürüğünden ve diğer ağız diş hastalıklarından korunmasını sağlar. Ağızda  1000 den fazla çeşitte bakteri ve virüs bulunur. Yapılan çalışmalar elektrikli fırçaların hem daha iyi temizlendiği hem de daha az zaman aldığını gösterilmiştir. Bu araştırmalar bizim de 25 yıllık tecrübelerimiz ile doğrulanmıştır. 
  • Günlük diş ipi kullanımı Diş ipi kullanımı günlük ağız bakım alışkanlığımızın bir parçası haline gelmelidir. Diş ipi sayesinde dişlerin arasındaki bakteri plakları uzaklaştırılır. Aynı şekilde implant ile diş arasında bulunan yemek birikintileri ve bakteri plağı da uzaklaştırılacaktır. Bakımlı ve temiz bir ağız diş eti hastalığının ilerlemesine izin vermez. Diş hekiminizden diş ipi kullanımı ile ilgili bilgi alabilirsiniz. İstanbuldent® diş kliniği olarak diş ipi kullanımı her hastamıza arzu ettiği zaman öğretilmektedir.
  • Düzenli dişhekimi kontrolleri Ağıza uygulanan diş implantlarının düzenli olarak kontrol edilmesi son derece önemlidir. Düzenli diş hekimi muayeneleri diş hekiminin uygulanmış implantlarınızın ne durumda olduğunu takip etmesine yardım edecektir. Sorun var ise bile bu sorunun nasıl geliştiğini ve daha ciddi problemlerden nasıl kaçınacağınız konusunda size koçluk yapmasını sağlar. Bu aynı zamanda herhangi bir sorunun farkına varmaya ve onlarla başa çıkmaya yardımcı olur.
  • Düzenli diş temizletmek Dişler ve diş eti sağlığı için düzenli diş temizliği mutlaka gereklidir. İmplant yerleştirildikten sonraki ilk yıl boyunca dişlerinizin yılda 2 defa diş hekimi tarafından temizlendiğinden emin olun. Yumuşak dokuları sağlıklı tutmak için diş taşı temizliği büyük önem taşır. Diş temizletme sırasında diş hekiminin tespitleri ve izlenimleri size hangi sıklıkla diş temizliği yaptıracağımız konusunda ipucu verecektir. Her kişi için diş temizliği periyodu farklılık gösterebilir. Yapılan düzenli temizlik dişlerin ve diş etlerinin iyice temizlenmesini sağlar ve diş eti hastalığının gelişmesini engeler.

Yorumlar “Diş İmplantlarının Bakımı Nasıl Yapılmalı

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.