Ağrısız Diş Beyazlatma Mümkün Mü?

Ağrısız Diş Beyazlatma Mümkün Mü?

Modern diş beyazlatma ile korkacak bir şey yok…..

Bazı kişiler, diş ağrılarını giderme açısından gerekli olsa dahi düzenli aralıklarla diş tedavisi almaktan çekinirler. Bu nedenle bu tedavilerden görünüm açısından çok fayda sağlayabilecek pek çok kişi bunlardan mahrum kalmaktadır.

Diş hekimi ziyaretleri pek çok kişi için hala korkutucu olabilse de, modern diş hekimliği pratiklerinde hem eğitim hem de ekipman bakımından önemli gelişmeler olmuştur ve çekinecek pek bir şey bulunmamaktadır. Özellikle invazif (cerrahi müdahale gerektirmeyen) olmayan, ağrısız diş beyazlatma işlemlerinde endişeye yer yoktur.

Daha beyaz dişler

Diş beyazlatmaya olan ilgi her geçen gün artmakta ve pek çok kişi dişlerinin rengini iyileştirmek ve gülüşlerine ekstra beyazlık katmak için bu işlemlere başvurmaktadır. Beyazlatma işlemi oldukça basittir ve dişin üzerine yerleştirilen ve beyazlatma sıvısıyla dolu küçük ölçü kaşıkları ile yapılmaktadır. Benzer ürünler eczanelerde de bulunsa da bunların beyazlatıcıları yeterince güçlü değildir veya ölçü kaşıkları kişiye özel değildir ve dudak ve diş etlerine sızmalar olabilmekte, yanıklara neden olabilmektedir. Yetkili muayenehanelerde ise süreç profesyonel olarak denetlenerek gerçekleştirilir.

Diş Hassasiyeti

Beyazlatma işlemi ağrısızdır ve invazif bir tedavi değildir. Bu nedenler dişçi korkusu olanlar için bile endişe edecek bir durum yoktur. Bazı hastalar dişlerinde çok hafif bir hassasiyet olduğunu hissedebilseler de bu durum da geçicidir.

Medyada okuduğunuz korkutucu yazıları göz ardı etmelisiniz. Bu durumlar genellikle yeterli eğitim ve beceriye sahip olmayan uygulayıcılardan tedavi alan kişilerde gerçekleşmektedir. Bu kişiler bazı durumlarda gereğinden daha güçlü karışımlar kullanıp diş hassasiyetine neden olmaktadırlar. Yetkili ve profesyonel yerlerde süreç hasta için oldukça rahat ve kolaylıkla gerçekleşir.

 

 

Yorumlar “Ağrısız Diş Beyazlatma Mümkün Mü?

Bu blog için henüz yorum yapılmamış.

YORUM YAZIN

Eposta adresiniz görüntülenmez. * ile işaretli alanlar zorunludur.